Naleśniki ze szpinakiem i fetą.

Naleśniki z fetą i szpinakiem to idealny pomysł na szybki ale sycący i dobry obiad.
A w dodatku zdrowy! :)



Szpinak długo kojarzył mi się ze złem wcielonym. Ani to smaczne, ani to ładne, ani to naturalne, żeby człowiek takie liście zajadał. Aż dałam się skusić przyjaciółce na jej popisy kulinarne udawadniając, że dobrze przyrządzony szpinak musi smakować :)

FARSZ:

  • ser feta 
  • szpinak mrożony
  • pieprz, sól
  • czosnek
Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy szpinak i czekamy aż część wody odparuje.
W tym czasie kroimy fetę w kostkę. Dodajemy do szpinaku, wrzucając również rozdrobniony czosnek i doprawiając do smaku. Podajemy z gorącymi naleśnikami i opcjonalnie sosem czosnkowym. Niebo w gębie!






Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Gdy złapiesz kapcia...

Część 1, Polska-Ukraina

Obserwatorzy